Studium Generale: Digital IFFR op 3 februari

Iedereen met een PC, internetverbinding en een camera op de mobiel kan tegenwoordig films downloaden of zelf films maken en deze via online podia zoals YouTube verspreiden. Grenzen tussen amateurs en professionals vervagen hierdoor: filmbloggers gedragen zich in toenemende mate als filmcritici, beroepsregisseurs integreren amateurbeelden in hun films, en festivalprogrammeurs hebben meer aandacht dan ooit voor de filmkunst van beginnende makers en amateurfilmers. Het filmlandschap zal door het toegankelijker worden van film en filmkennis voorgoed veranderen. Maar komt ook een institutie zoals het filmfestival door de toegenomen macht van internet en de consument onder vuur te liggen? Is de festivaltijger een bedreigde diersoort?

Met.: Patrick van Mil (zakelijk directeur IFFR), Ruben Heijloo (online producer Nederlands Film Festival), Marijke de Valck (theater-, televisie- en filmwetenschapper Universiteit van Amsterdam) en Hans Dekker (e-marketeer Do Company Rotterdam). Gespreksleider Farid Tabarki (Studio Zeitgeist).

Aansluiting filmvertoning At the end of Daybreak van Ho Yuhang.
Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het IFFR.

Datum: wo 3 februari 2010
Lokatie: Lantaren 1
Voertaal: engels