Upload Cinema: 30 manieren om de wereld beter te maken

Onder de noemer ‘We Are The World’ vroeg Upload Cinema het publiek om filmpjes in te sturen over wereldverbeteraars. Uit bijna 200 inzendingen koos de redactie oplossingen, parodieen en tegengeluiden rondom klimaat, energie, water, armoede en wereldvrede. Ook initiatieven voor een betere wereld door het verspreiden van geluk en liefde kregen een nadrukkelijke plek in de definitieve selectie.

Het resultaat is een uitdagend, inspirerend en hartverwarmend overzicht van pogingen van goedwillende mensen om het bestaan op Aarde beter en aangenamer te maken. Van nieuwe energiebronnen en hulpmiddelen voor schoon drinkwater tot totaaloplossingen voor alle problemen op de wereld. Van eenpersoonsacties die beginnen met een omhelzing op straat tot collectieve high-tech pogingen om binnen een dag het afval van een heel land op te ruimen.

Vertoning van ‘We Are The World’ zal plaatsvinden op 1 februari, om 19.00 en 21.30 uur in De Uitkijk Amsterdam, om 21.45 uur in Filmhuis Den Haag en op 8 februari om 21.30 in Cinerama Rotterdam.

Gastcurators zijn Matthijs Jaspers en Raoul Kuiper van reclamebureau Nobla, dat creativiteit voor de goede zaak als missie heeft.

Over Upload Cinema
Upload Cinema is een filmclub die het beste van het web naar het witte doek brengt. Elke eerste maandag van de maand wordt een programma vol inspirerende en vermakelijke internetfilmpjes gepresenteerd in filmtheaters en op bijzondere locaties. Elke maand is er een nieuw thema. Het publiek stuurt films in; een redactieteam selecteert de beste en stelt daar een programma van samen van circa anderhalf uur.

Awards
Upload Cinema won het afgelopen jaar diverse prijzen voor het promoten van het oudste filmtheater van Nederland (De Uitkijk) , waaronder een ADCN Lamp, een SpinAward, twee Esprix Awards, een Zilveren Leeuw in Cannes, een Eurobest Award en een London International Award. Recent nog ontving Upload Cinema de Van Speijk Innovatieprijs.

Kijk voor meer informatie op: www.uploadcinema.net