Stimulans voor Succes in 2010 ook voor artistieke speelfilm, documentaire, O&O producties en animatie

Reden hiervoor was de verbeterde terugbetaalpositie in het recoupmentschema van de Suppletieregeling. Artistieke speelfilms die geselecteerd zijn voor het hoofdprogramma van een gerenommeerd festival (categorie I) krijgen 75.000 euro. Films die geselecteerd zijn voor de bijprogramma’s (categorie II) kunnen in aanmerking komen voor 25.000 euro.

Ieder jaar kan één Documentaire, Animatiefilm en O&O productie die geselecteerd is voor de meeste A-festivals (bij O&O tevens internationale kunstpodia) in aanmerking komen voor 25.000 euro.

Aanvragers kunnen tot 4 januari 2010 hun prijzen voor het jaar 2009 aanmelden bij het hoofd van de betreffende categorie. Meer informatie en de festivallijst is te vinden in het nieuwe uitvoeringsreglement Stimulans voor Artistiek succes.