Filmcritici kiezen KAN DOOR HUID HEEN als beste Nederlandse film van 2009

Op de tweede plaats eindigde NOTHING PERSONAL van regisseur Urszula Antoniak.
De film over een meisje dat naar het Ierse platteland reist om daar rust te vinden, won eerder vier Gouden Kalveren, een aantal prijzen op het Festival van Locarno en de publiekprijs op het Noordelijk Film Festival. De derde plaats is voor de verfilming die Reinout Oerlemans maakte van het boek ‘Komt een vrouw bij de dokter’ van schrijver Kluun.

Aan de verkiezing deden meer dan zestig filmjournalisten van onder meer alle grote landelijke dagbladen, Revu, Veronica Magazine, Tros Kompas, Film1, Vrij Nederland, het ANP, Schokkend Nieuws en de Filmkrant mee. Het was de zevende keer dat de Nederlandse critici de beste film van het jaar kozen. Eerder werden ‘Finding Nemo’ (2003), ‘Gegen die Wand’ (2004), ‘Sin City’ (2005), ‘Caché’ (2006), ‘Das Leben der Anderen’ (2007) en ‘The Dark Knight’ (2008) bekroond.