Nieuw opleidingstraject Kind en Kleur!

Dit opleidingstraject van het fonds is vijf keer eerder uitgevoerd in opdracht van het fonds en heeft meer dan 20 gerealiseerde dramaproducties opgeleverd. Ze zijn allemaal in première gegaan op het Cinekidfestival en uitgezonden via Z@pp.

Schrijvers gezocht
Het Mediafonds zoekt nieuwe, getalenteerde schrijvers die mee willen doen aan Kind en Kleur. Je moet een echte verhalenverteller zijn, maar hoeft geen ervaring te hebben met het schrijven voor televisie. Of misschien heb je wel eerder als regisseur gewerkt, maar nog nooit specifiek iets voor kinderen gemaakt. We zoeken ambitieuze en talentvolle mensen die affiniteit hebben met kinderen en die originele, authentieke ideeën hebben die geworteld zijn in de hedendaagse multiculturele maatschappij.

Kind en Kleur VI
Kind en Kleur bestaat uit twee fasen: KeK Starters (van maart t/m juni 2010) en KeK Masters (van september t/m december 2010).
Gerenommeerde scenaristen, regisseurs en producenten brengen je in KeK Starters de basisbeginselen van het vak scenarioschrijven bij. Er is plek voor 16 à 18 deelnemers. Maximaal 12 van hen kunnen doorstromen naar KeK Masters, waarbinnen je een script voor jeugddrama van 15 minuten ontwikkelt dat kans maakt om gerealiseerd te worden én te worden uitgezonden via Z@pp.
De lessen vinden plaats in Amsterdam, op twee vaste dagen per week. Daarnaast worden deelnemers geacht ook aan thuiswerkopdrachten te besteden (gemiddeld ca. 1 dag per week).

Informatiebijeenkomst
Heb je interesse? Of wil je meer weten? Meer informatie over Kind en Kleur VI zal worden gegeven op woensdag 13 januari 2010 van 15 tot 17 uur in het Bijlmer Parktheater, Anton de Komplein 240 in Amsterdam (15 minuten lopen vanaf station Bijlmer Arena).Geef je vast voor deze bijeenkomst op via kindenkleur@mediafonds.nl. Ook met vragen kun je ons mailen op dit adres.

Aanmelden voor Kind en Kleur
Deadline voor aanmelden voor Kind en Kleur is maandag 25 januari 2010.
De volgende stukken dien je in te sturen: het ingevulde inschrijfformulier, een CV en pasfoto, een motivatiebrief en twee ideeën voor een jeugddrama van 15 minuten (maximaal 1 A4 per idee).

Deelname aan KeK Starters is gratis, er wordt uitsluitend een eenmalige bijdrage van 150 euro gevraagd als vergoeding voor het lesmateriaal.

Aan toelating voor zowel KeK Starters als KeK Masters gaat een uitgebreide selectie vooraf. Mensen met een dubbele culturele achtergrond worden in het bijzonder uitgenodigd om te reageren.