Bride Flight wint in Luxemburg de Award voor Beste Internationale Coproductie

De jury: For a fluently made and always involving classical melodrama with international appeal that integrates work on several locations including Luxembourg, and for a long-standing co-production relationship that has made the production of this international success possible.

Na Bride Flight en de met een Oscar-genomineerde De Tweeling werken Hanneke Niens (KeyFilm) en Jani Thiltges momenteel voor de derde keer samen bij de productie van de film Silent City van Threes Anna (scenario en regie). Eerder maakte ze The Bird Can’t Fly. De opnamen van deze coproductie tussen Nederland, Ierland en Luxemburg staan gepland voor mei 2010.

De film is een psychologisch portret van een jonge Europese vrouw, die afreist naar Tokyo om achter de geheimen te komen van de bijzondere wijze waarop men in Japan  vis fileert en bereidt. Al snel slaat de eenzaamheid toe. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Fonds voor de Film en de AVRO. Verwachte release: februari 2011. Distributie: A-Film.

KeyFilm is in 2008 opgericht door Hanneke Niens en Hans de Wolf.

Hanneke Niens was van 1999 – 2008 als producent en managing director werkzaam bij IDTV Film, dat ze samen met Anton Smit oprichtte.

Producent Hans de Wolf was van 1990 – 2007 een van de grondleggers van Egmond Film en Televisie, voorheen Bergen. Meer dan 25 jaar ervaring in het produceren van (internationale) films resulteerde in meer dan 25 speelfilms (waaronder de Oscar-winnaar Antonia en de voor een Oscar-genomineerde film De Tweeling), 20 telefilms, en tientallen TV-dramaproducties, documentaires, dansfilms en korte films.