De grote Oversteekdag in het Ketelhuis

Programma:
08.30   Het Grote Oversteek ontbijt
09.30   Aanvang vertoningen eerste drie Oversteekfilms
11.30   Oversteek voor beginners Een openbaar onderdeel met vraag en antwoord over de vraag waaraan je als beginnende maker met je filmplan moet voldoen om je te kwalificeren voor de Oversteek.
13.30   Speciale voorvertoning van ‘Nothing Personal’ (Vanaf 10 dec. In de bioscoop)
15.30   Het Grote Oversteek debat Vijf korte discussies met makers van de huidige reeks, ervaren makers, toekomstige makers van Oversteekfilms. Regisseurs, scenarioschrijvers, producenten en financiers over de vraag: Levert De Oversteek op waarvoor hij is bedoeld? 
17.00   Borrel
19.30   Aanvang vertoningen laatste drie Oversteekfilms

De Oversteek werd 10 jaar geleden opgezet en is de samenwerking tussen de VPRO, en het Filmfonds waarbinnen nieuwe talentvolle filmmakers hun eerste of tweede speelfilm kunnen maken. Inmiddels zijn binnen deze serie 14 films voltooid. Films als ‘De Poolse bruid‘ van Karim Traïdia, ‘Drift’ van Michiel van Jaarsveld, ‘Amnesia’ van Martin Koolhoven, ‘Guernsey’ van Nanouk Leopold, ‘Langer licht’ van David Lammers en ‘Nothing Personal’ van Urszula Antoniak.

Voor de exacte programmering van de films kijk op www.ketelhuis.nl