Twee speelfilms van bewezen filmtalent krijgen in het kader van Deltaplan Talent subsidie

Abby
Regie: Eugenie Jansen
Scenario: Patrick Minks
Producent: De Productie
Omroep: KRO
Logline: Word je na je dood een ster aan de hemel, of lig je onder de grond weg te rotten?  Abby gaat over de rol die fantasie kan spelen in het verwerken van zo’n ingrijpende en verdrietige gebeurtenis als de dood van je moeder.

Code Blue
Regie: Urszula Antoniak
Scenario: Urszula Antoniak
Producent: IDTV Film
Omroep: VPRO
Logline: Marian (36 jaar) is nauwelijks in staat tot het maken van (intiem) contact. Haar steeds wanhopiger pogingen hiertoe drijven haar uiteindelijk tot het uiterste…
   
Om talentvolle makers de kans te geven zich na hun debuut te blijven ontwikkelen, startten Filmfonds en Mediafonds dit voorjaar, in samenwerking met het CoBO-fonds en de publieke omroepen, dit initiatief. Een gezamenlijke adviescommissie toetste de plannen op artistieke kwaliteit, waarbij de visie van de maker en eerder werk werden meegewogen. In het kader van het Deltaplan Talent kan dit jaar aan twee projecten een maximale bijdrage toegekend worden van 1.2 miljoen euro.

Voor meer informatie:
Nederlands Fonds voor de Film
Jonathan Mees, communicatie
tel. 020 5707681
e-mail j.mees@filmfonds.nl