Filmnieuws.nu – nieuwe website met al het nieuws voor de filmwereld

De afgelopen maanden is gewerkt aan de intelligente software om al het actuele nieuws van verschillende websites samen te brengen op één pagina. Filmnieuws.nu speurt continue het web af naar relevante berichten en toont headlines, introductietekst en plaatjes van de gevonden artikelen.

Filmnieuws.nu toont nu al het laatste filmnieuws van:
– Dutch Directors Guild
– Nederlands Fonds voor de Film
– IDFA
– NFTVM
– Internationaal Filmfestival Rotterdam
– Medianed
– Score.nl (filmmuziek)
– NBF
– Cinekid
– Filmeducatie.nl
– De Filmkrant
– Nu.nl
– Nos.nl
– Animatieplatform.nl
– Cinema.nl
 
Er zullen meer nieuwsbronnen worden toegevoegd wanneer hun publicaties relevant zijn voor de filmwereld. Ook zullen er nieuwsberichten worden aangemaakt door de redactie zelf, met name wanneer belangrijke berichten niet direct worden opgepikt door andere media. (de redactie staat uiteraard open voor tips.
Mail de redactie op: redactie@filmnieuws.nu <mailto:redactie@filmnieuws.nu> )

Zelf nieuws toevoegen op Filmnieuws.nu
Naast dat Filmnieuws nieuws zoekt, kunnen gebruikers/bezoekers mmiddels een simpel formulier ook zelf berichten aanmaken op de site. Wanneer relevant genoeg, is er een grote kans dat het bericht wordt doorgeplaatst naar de voorpagina van de site.

Volg Filmnieuws op andere manieren
Filmnieuws.nu is ook te volgen op Twitter: www.twitter.com/filmwereld.
Tevens kunnen andere websites het nieuws toevoegen aan hun eigen site. Dit gaat via een zogenaamde RSS feed. (zie www.filmnieuws.nu)
 
E-mail nieuwsbrief via Filmmailings.nl
Vanaf Januari 2010 komt er een wekelijks update van filmnieuws uit via email.
Bezoeker kunnen zich nu alvast opgeven voor deze nieuwsbrief via www.filmmailings.nl <http://www.filmmailings.nl/>
 
Over de makers: Filmpeople
Filmpeople heeft sinds een jaar een gratis accountsysteem voor mensen werkzaam binnen de Nederlandse film- en televisiewereld. Met één profiel heeft de gebruiker toegang tot oa Filmstart, Filmvacatures, Filmadressen, Filmprikbord, Filmcastings en nu ook Filmnieuws. Wij zijn nu nog voornamelijk bekend als ‘de makers van Filmstart.nl’, maar we hebben afgelopen jaar onze services voor de filmwereld enorm kunnen uitbreiden. Wij begeven ons met www.filmnieuws.nu voor het eerst op het gebied van de journalistiek. De nieuwssite is een kers op de taart van ons brede netwerk van filmwebsites. Voorbeelden van onze andere websites zijn: Filmadressen.nl, Filmprikbord.nl, Filmvacatures.nl en Filmcastings.nl.
 
Dank aan donateurs en sponsors
Het voortbestaan van onze (gratis) diensten is in hoge mate afhankelijk van donaties en sponsoring. Onze dank gaat speciaal uit naar alle personen, organisaties en bedrijven die de afgelopen twee jaar een financiële bijdrage hebben kunnen leveren aan onze projecten.