Preview televisieserie Annie M.G. in 14 filmtheaters

Annie M.G – haar liedjes, haar liefde, haar leven – is een liefdesepos over het leven van Annie M.G. Schmidt. De serie vertelt het verhaal van de schuchtere domineesdochter uit Zeeland die uitgroeit tot één van de meest geliefde schrijfsters van de twintigste eeuw. Annie laat met haar geestige en relativerende werk een nieuwe wind waaien in het naoorlogse Nederland. Privé is Annie een zoekende, hartstochtelijke vrouw, die verliefd wordt op een getrouwde man. Jarenlang is ze zijn minnares en op latere leeftijd de moeder van zijn kind. Een vrouw die hunkert naar liefde en er alles voor over heeft haar man gelukkig te maken tot zijn – zelfgeregisseerde – dood. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Annemarie Prins, Malou Gorter, Sanne Vogel, Tom Jansen, Gijs Scholten van Aschat en Daan Schuurmans. De serie is geïnspireerd op de biografie Anna, van Annejet van der Zijl.

De Annie M.G. marathon is te zien in:
Amersfoort – De Lieve Vrouw: 28 december (o.v.b.)
Amsterdam – Het Ketelhuis: 20, 28 december
Arnhem – Focus Filmtheater: 27 december
Breda – Chassé Cinema: 20 december
Den Bosch – Verkadefabriek: 20 (deel 1), 27 (deel 2) december
Den Haag – Filmhuis Den Haag: 27 december
Eindhoven – Plaza Futura: 27 december
Groningen – Images: 20 december
Haarlem – Filmschuur: 27 december
Hilversum – Filmtheater Hilversum: 20 december
Maastricht – Lumiere (o.v.b.)
Nijmegen – Lux: 20 december
Rotterdam – Lantaren Venster: 27 december
Vlissingen – Cinecity: 6 december (let op, afwijkende datum)

Uitzending: Annie M.G. is vanaf zondag 3 januari 2010 om 20.10 uur te zien op Ned 2.
Website: www.anniemg.nl (vanaf 1 december)

Foto gemaakt door Victor Arnolds.