Meld je nu aan voor het NBF interview met Joe Berlinger op a.s. vrijdag 27 november 20:30!

Het interview zal ondersteund worden door diverse fragmenten uit de door hem geproduceerde en geregisseerde films en televisieseries. Na afloop van het interview is er gelegenheid tot het stellen van vragen en is er de mogelijkheid om zijn nieuwste film CRUDE te bekijken in Pathé de Munt om 22:30 (van te voren kaarten aanschaffen via www.idfa.nl aanbevolen). 

Joe Berlinger is vooral bekend van zijn indrukwekkende documentaires BROTHER’S KEEPER (1992), PARADISE LOST: THE CHILD MURDERS AT ROBIN HOOD HILLS (1996), and METALLICA: SOME KIND OF MONSTER (2004), waarmee hij verschillende awards in de wacht sleepte. Hij heeft hiernaast in zijn carrière vele uren televisie geproduceerd en geregisseerd, zoals het Emmy-winnende 10 DAYS THAT UNEXPECTEDLY CHANGED AMERICA and the Sundance Channel series ICONOCLASTS.

Zijn meeste recente project CRUDE is in première gegaan op het Sundance Festival 2009, en heeft sindsdien al veel prijzen gewonnen op verschillende festivals over de hele wereld. Door IDFA is de film geselecteerd voor het Reflecting Images: Masters programma. De documentaire stelt één van de grootse en meest controversiële milieuprocessen centraal, die de bewoners van de Ecuadoriaanse regenwouden aanspanden tegen olieconglomeraat Texaco. Voor dit project filmde Berlinger drie jaar in het Amazonegebied en wist hij het politieke conflict op indringende wijze in beeld te brengen. Zie voor meer informatie over CRUDE www.crudethemovie.com

Het gesprek zal geleid worden door Frederique de Jong, radiopresentatrice van BNR nieuwsradio en freelance journalist. Ook is ze bekend van docTALK van Het Gesprek.

Je kunt je vanaf nu aanmelden voor het interview via nbf@nbf.nl of 020-6646588.   

Datum en tijd: vrijdag 27 november 2009 20:30-22:00

Locatie: souterrain van het Mediafonds, Herengracht 609, Amsterdam

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met het kantoor van de NBF via nbf@nbf.nl of 020-6646588.