Gouden Film voor TERUG NAAR DE KUST

In TERUG NAAR DE KUST, naar de gelijknamige bestseller van Saskia Noort, is Maria Vos (Linda de Mol) moeder van twee kinderen en net zwanger van de derde. Haar relatie met Geert (Daan Schuurmans) staat echter op springen en Maria besluit het kind niet te houden. Een paar dagen later krijgt ze te maken met bizarre anonieme bedreigingen. Het is het begin van een zenuwslopend kat-en-muisspel, waarbij Maria er alles aan doet om zichzelf en vooral haar kinderen in veiligheid te brengen. Ze vlucht met haar kinderen naar haar voormalige ouderlijk huis, waar ze onderduikt bij haar oudere zus Ans (Ariane Schluter). Terwijl het winterse verblijf in de villa aan zee Maria confronteert met traumatische jeugdherinneringen en haar omgeving steeds meer aan haar geestelijke gezondheid begint te twijfelen, komt haar belager steeds dichterbij…

De cast bestaat onder andere uit Ariane Schluter, Linda de Mol, Daan Schuurmans, Huub Stapel, Pierre Bokma en Koen de Bouw. Lex Wertwijn schreef het scenario voor de film.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

De film TERUG NAAR DE KUST is geproduceerd door Column film, in coproductie met KeyFilm en de AVRO.

E1 Entertainment Benelux verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. TERUG NAAR DE KUST draait momenteel in 83 zalen in Nederland.

Zie ook www.terugnaardekustdefilm.nl