Gouden Panda voor Nederlandse documentaire

Ook de Nederlandse documentaires THE LAST DAY OF SHISHMAREF van Jan Louter (Miroir Films) en GIMME A HUG (van Stichting Protect the Sharks) waren genomineerd voor een Golden Panda Award in de categorie ‘Best Nature & Environmental Protection Award’.

De prijs voor DIARY OF A TIMES SQUARE THIEF wordt uitgereikt op het festival dat deze week van start gaat en dat bovendien nog meer aandacht aan de Nederlandse film schenkt met een apart animatie- en documentaire programma tijdens de ‘Holland Day’. In het animatieprogramma vertoont het festival onder meer de Oscarwinnende film FATHER AND DAUGHTER (Michael Dudok de Wit, 2000), BIG BUCK BUNNY (Sascha Goedegebure, 2008), NOTEBOOK (Evelien Lohbeck) en THE PHANTOM OF THE CINEMA (2008) van Erik van Schaaik. Op het documentaire programma staat de film BEYOND THE GAME (2008) van Jos de Putter over de Nederlandse ‘Grubby’ en de Chinese ‘Sky’, twee aartsrivalen die elkaar treffen tijdens de wereldkampioenschappen ‘War of Warcraft’.

In DIARY OF A TIMES SQUARE THIEF, geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama, gaat Klaas Bense op zoek naar de schrijver van een mysterieus dagboek dat hij op Ebay gekocht heeft. In het dagboek is te lezen hoe de ambitieuze schrijver faalt, afglijdt en aan lager wal raakt; de laatste pagina’s zijn met een mes uit het dagboek gesneden.

Het Sichuan TV Festival vindt plaats van 6 tot 8 november in Chengdu, China.
www.sctvf.com/en/
www.diaryofatimessquarethief.com