FilmbankTV november

Bekijk de films van Nora Martirosyan, Aryan Kaganof, Eveline Ketterings, Wim Jongedijk en Ben van Lieshout nu online op www.filmbanktv.nl.

Blind date
Nora Martirosyan | 2003 | 18 min. | 8mm naar video
Een aantal vrouwen zit in de wachtkamer van een tandarts, advocaat, gynaecoloog of een mogelijke werkgever. Al snel nemen hun handelingen het over en die worden zo veel interessanter dat de reden van het wachten niet langer belangrijk is. Het gehele levensverhaal van de vrouwen wordt opgevoerd voor de gesloten deuren. De belangrijke, menselijke en eeuwige dingen nemen het over van hun reden.

Nicola’s first orgasm

Aryan Kaganof | 2003 | 5 min. | video | geen dialoog
"We cannot abstain from watching the revelation of a being that would be an object neither for herself nor for any other gaze and yet which would effect, in the mystery of her own invisibility, the condensation of all objectivity."

Het brandende bruidje
Eveline Ketterings | 2003 | 5 min. | 35mm | geen dialoog
Eén aandachtig shot toont een onverklaarbare, schijnbaar willekeurige handeling van verlangen, of fitness. Een bruid, misplaatst in een kleurloze wachtruimte in Hongkong, fladdert en springt alsof er geen verleden en geen toekomst bestaat. Dat rest ons de vraag: Waarom?

Sub Sectio
Wim Jongedijk | 2006 | 15 min. | 16mm | geen dialoog
Een persoonlijke, abstracte fetish-horrorfilm over het aankomend ouderschap van Wim Jongedijk en Lyan van der Meulen, waarin zij meubels baart. Een aangrijpende nachtmerrie die doet denken aan oude horrorfilms en de experimentele filmstijl van David Lynch. Oorspronkelijk opgenomen in 1997 en 2001, maar voltooid in 2006.

De Zone
Ben van Lieshout | 1999 | 18 min. | 35mm | Nederlands gesproken, Engels ondertiteld
De Zone is een strak gefotografeerde, beeldende film die een beklemmende en onthutsende kijk geeft op een typisch Nederlands fenomeen: de afwerkplek. De camera kijkt veelal door de voorruit van een rijdende auto en toont ons de locaties vanuit het gezichtspunt van de man. De uit interviews geselecteerde uitspraken geven een ontluisterend verslag van de belevingswereld van de prostituees.

Elke maand presenteert filmbankTV een nieuw compilatieprogramma. FilmbankTV vertoont films die uniek zijn in hun onconventionele onderwerpskeuze, aanpak en vorm. De films zijn zo mooi, verwarrend, hard of absurd dat ze moeilijk te vergeten zijn. Het formaat en de lengte zijn onbelangrijk. Kwaliteit is het enige selectiecriterium. De programma’s duren een uur en blijven 2 maanden online. FilmbankTV legt de nadruk op beeld en geluid: geen advertenties, geen logo’s en de hoogst mogelijke resolutie. U heeft een kabel of een ADSL verbinding en Quicktime 7 nodig om van de films te kunnen genieten. www.filmbanktv.nl