JOHN RABE winnaar Leids Film Festival 2009

JOHN Rabe vertelt het waargebeurde verhaal van een Duitse zakenman die in 1937 meer dan 200.000 Chinezen van een wisse dood redde tijdens de beruchte ’Nanking massacre’. Andere favorieten voor de publieksprijs van het Leids Film Festival 2009 waren LE HERISSON van Mona Achache,  PRECIUOS van Lee Daniels, de nieuwe Woody Allen – WHATEVER WORKS en de Russische musical HIPSTERS van Valery Todorovsky.  De winnaars van de IJzeren Haring in de Hollandse Nieuwe Competitie, een wedstrijd voor jonge filmmakers, waren WES van Peter Hogendoorn in de categorie fictie en JAZZED van Anton Setola in de categorie animatie.

Naast premières en voorpremières van nieuwe populaire films en internationale Arthouse en de Hollandse Nieuwe Competitie had het festival dit jaar ook een bijzonder Russisch programma, een Japans programma in samenwerking met het Sieboldhuis, een Comedy en Cinema programma in samenwerking met het Leids Cabaret Festival, het Film & Pizza programma in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden en een Art & Cinema programma in samenwerking met het Scheltemacomplex met als eregast Peter Greenaway.

LFF on tour!
Door het jaar heen programmeert het Leids Film Festival elke laatste zondag van de maand (voor)premières en bijzondere filmvertoningen tijdens de LFF –regular in het Kijkhuis. Daarnaast gaat het LFF dit jaar ook on tour! Dinsdag 3 november zal de film NORTH vertoond woorden in het Filmhuis Lisse en zaterdag  7 november zullen de films NORTH, FRESH AIR, de winnaars van Hollandse Nieuwe 2009 en de winnaar van het LFF 08 – BOY A vertoond worden in Alphen aan de Rijn in het Parkfilmhuis.