Pathe presenteert vanaf november nieuw label Pathé DOCS

De presentatie van Pathé DOCS was vandaag tijdens de persconferentie van IDFA 2009. Als marktleider wil Pathé niet alleen onderhoudende speelfilms programmeren, maar ook documentaires die de realiteit op een indringende manier tonen. Het succes van onder meer Earth, Supersize Me en Oscarwinnaar Bowling for Columbine bewijst de belangstelling van het publiek voor documentaires. Daarom introduceert het bioscoopconcern vanaf november het nieuwe label Pathé DOCS. Inspirerende en aangrijpende documentaires in diverse genres: van natuur tot wetenschappelijk en sociaal-maatschappelijk. Voor de programmering werkt Pathé samen met onder meer IDFA, Cinema Delicatessen, IMAX, National Geographic en ByExperience. Pathé DOCS richt zich niet alleen op volwassenen, maar ontwikkelt ook speciaal voor middelbare scholen en instellingen een catalogus met diverse documentaires.
 
Pathé DOCS tijdens IDFA
Om de lancering van Pathé DOCS te vieren programmeert Pathé tijdens IDFA 2009 (van 19 t/m 29 november) drie speciale voorstellingen in Pathé Groningen en Eindhoven. Kaarten zijn vanaf 3 november te koop via www.pathe.nl, tel: 0900 1458 (55 cpm), Dolphin, ATM, Belbios en aan de kassa van de bioscopen.
 
– Dreamland (regie: Thorfinnur Gudnason & Andri Snaer Magnason)
IJsland is een goudmijn voor groene energie, maar het landschap gaat daarbij verloren. De film, met prachtige natuuropnames, levert scherpzinnig commentaar.
 
– Capitalism: A Love Story (regie: Michael Moore)
Humoristisch en aangrijpend portret van het verziekte kapitalistische systeem van de maker van Roger & Me, Bowling for Columbine en Sicko.
 
– Food, Inc. (regie: Robert Kenner)
Onsmakelijke toestanden in de Amerikaanse voedselindustrie: dictatoriale vlees- en sojabedrijven, E Colibacteriën in hamburgers en een overheid die slechte calorieën subsidieert.
 
Tijdens het IDFA 2009 draaien in Pathé De Munt en Tuschinski behalve bovenstaande documentaires onder meer ook War Games, The Yes Men Fix the World en The Audition.
 
De officiële website: www.pathe.nl/DOCS