Gouden Film voor SINTERKLAAS EN DE VERDWENEN PAKJESBOOT

SINTERKLAAS EN DE VERDWENEN PAKJESBOOT, waarvoor Martijn Nellestijn het scenario schreef,  neemt jong en oud mee op een spannend avontuur dat begint in Spanje, op het kasteel van Sinterklaas. Als Sinterklaas en Diego op een ochtend in de haven van Spanje aankomen, blijkt de pakjesboot al weg te zijn. Daarmee begint een race tegen de klok om de boot op tijd in te halen. Dat valt niet mee, want door toedoen van de boeven Joris en Boris zijn de pieten al een dag eerder naar Nederland vertrokken. Ook de kapitein van de pakjesboot denkt dat Sinterklaas gewoon aan boord is. De problemen stapelen zich als cadeautjes op als uitkomt dat twee kinderen zich aan boord verstopt hebben en zo per ongeluk meevaren naar Nederland.

De cast bestaat onder andere uit Pamela Teves, Hetty Heyting, Inge Ipenburg, Ellen Evers, Harold Verwoert, Wim Rijken, Tony Neef, Erik-Jan Slot, Christiaan Nieuwenhuizen, Martine van Os, Lisa Lumeij, Richard de Ruijter, Frederik de Groot, Martijn van Nellestijn, Henkjan Smits, Brigitte Nijman, Kiki Classen, Alex van Bergen, Gerard Joling, Bartho Braat, Freek Comandeur, Richard Groenendijk, Aad van Toor, Frans Mulder, Jeffrey Erens, Thomas van Goethem, Thomas Terstal en Frans Bauer.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

De film SINTERKLAAS EN DE VERDWENEN PAKJESBOOT is geproduceerd door SRSP Films in coproductie met DutchView.

E1 Entertainment Benelux verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. SINTERKLAAS EN DE VERDWENEN PAKJESBOOT draait momenteel in 103 zalen in Nederland.