Nederlandse film sterk in de bioscoop

De Nederlandse film heeft afgelopen weekend gezamenlijk voor 34 procent van de kassaopbrengst gezorgd. De jeugdfilm Spanga’s op survival van Diede in ‘t Veld en De Storm over de watersnoodramp van Ben Sombogaart met Sylvia Hoeks en Barry Atsma trokken het afgelopen weekend respectievelijk 46.100 en 47.400 bezoekers.

Behalve Lover of Loser van Dave Schram met 26.200 bezoekers, doen de beide Sinterklaasfilms het goed: Sinterklaas en de verdwenen Pakjesboot trok 34.650 bezoekers. Het Sinterklaasjournaal: de Meezing Moevie trok 8.400 bezoekers en komt daarmee op de twaalfde plaats. De Nederlands-Vlaamse co-productie De Helaasheid der Dingen van Felix van Groeningen haalt met een beperkt aantal doeken het hoogste doekgemiddelde van 3481. De film trok afgelopen weekend 6.900 bezoekers en staat op dertiende plaats.

Binnenkort worden de volgende Nederlandse films in de bioscoop uitgebracht. Deze week komt Terug naar de Kust van Will Koopman in de bioscoop, begin november de documentaire Denkend aan Holland van Jan Wouter van Reijen. Op 12 november komt de door Norbert ter Hall verfilmde theatershow Zonder Pardon van Theo Maassen in de bioscopen. Op 26 oktober gaat Komt een vrouw bij de dokter in roulatie, het door Reinout Oerlemans verfilmde boek van Kluun, met onder meer Carice van Houten. Op 10 december komt Nothing Personal uit van Urszula Antoniak, winnaar van vier Gouden Kalveren en zes prijzen in Locarno. Op 17 december volgt de Elfstedentochtfilm De Hel van 63 van Klaas de Jong.

Voor meer informatie:
Nederlands Fonds voor de Film
Jonathan Mees, communicatie
Telefoon: 020-5707681,
E-mail: j.mees@filmfonds.nl
www.filmfonds.nl