Sources 2 Script Development Workshop in Rotterdam: Deadline 1 december 2009!

SOURCES 2 is meer dan alleen een training. De unieke begeleidingsmethode is bijzonder succesvol gebleken en heeft geholpen een aanzienlijk aantal Europese films op het witte doek te brengen. Tot op heden zijn er 80 films gerealiseerd!

Het succes van SOURCES 2 is te danken aan het speciale format. Tijdens een zevendaagse sessie werken deelnemers samen in kleine groepjes met ieder 4 of 5 projecten onder begeleiding van internationale ervaringsdeskundigen en adviseurs. De daaropvolgende periode van ongeveer drie maanden is gericht op re-writes. De tweede sessie is een individueel- of een groepsoverleg van één dag per project.

SOURCES 2 wil scripts niet omvormen tot ‘correcte’ scripts die voor commercieel succes zorgen. Echter, er wordt samen met de schrijver en de producent van binnenuit gewerkt aan versterking en verheldering van het script, die in lijn zijn met de originele creatieve intenties. SOURCES 2 hanteert een methode waarbij het creatieve proces wordt aangemoedigd.

De workshops zijn bedoeld voor professionele scenarioschrijvers en teams van schrijver/producent/regisseur met een speelfilm of creatieve documentaire in ontwikkeling.

De deadline voor aanmelding is 1 december 2009.

Voor de workshop worden speelfilmprojecten en creatieve documentaires gezocht!

Kijk op www.sources2.de voor de aanvraagformulieren, de richtlijnen of overige informatie óf neem contact met het SOURCES 2 kantoor op:

Renate Gompper – Marion Gompper – Julia Radke – Myriam Wiedemann
SOURCES 2, Köthener Str. 44, D-10963 Berlin, Germany tel +49.30.8860211, info@sources2.de, www.sources2.de

Sources ontvangt steun van het MEDIA Programma en de workshop in Rotterdam is mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Fonds voor de Film en het Rotterdam Media Fonds.