Korte animatie in de bioscoop: samenwerking tussen Filmfonds en Pathe

De uiterste inleverdatum van de competitie is 30 november 2009. Uit de inzendingen selecteert een commissie maximaal vier films die maximaal 50.000 euro realiseringsgeld ontvangen. De winnaars worden begin januari 2010 bekendgemaakt. De films dienen uiterlijk 1 juli 2010 te worden opgeleverd.

Het Filmfonds heeft zijn budget voor animatie structureel verhoogd, een animatie-intendant ingesteld en animatiefilms van speelfilmlengte in ontwikkeling genomen om zo de Nederlandse animatiefilm een extra impuls te geven. Met deze serie ultrakorte animatiefilms willen het Filmfonds en Pathé een groter publiek voor de Nederlandse animatiefilm bereiken.

Voor meer informatie:
Informatie over de competitie vindt u op www.filmfonds.nl