Subsidie van het Filmfonds voor twee nieuwe speelfilms

Pizzamaffia krijgt 350.000 euro realiseringssubsidie van Ate de Jong, de commercieel intendant.

Regie: Tim Oliehoek
Scenario: Simon de Waal en Luuk van Bemmelen naar een boek van Khalid Boudou
Producent: IDTV Film
Logline: Pizzamaffia gaat over Brahim, kortweg Bram, een Marokkaanse jongen die meegesleurd wordt in een volwassen conflict. Hij lijkt alles goed voor elkaar te hebben, maar er ontstaat een grimmige ruzie tussen zijn vader en zijn oom. Het leidt ertoe dat Bram ineens in zijn eentje de pizzeria van zijn vader draaiende moet houden. Ondertussen begint zijn oom om de hoek een nieuwe pizzeria, om wraak te nemen. Noodgedwongen moet Bram kiezen tussen de familiezaak en zichzelf, zijn ambitie om te studeren.

Johan 1 krijgt 500.000 euro realiseringssubsidie van Jan Eilander, de artistiek intendant.

Regie: Johan Kramer
Scenario: Johan Kramer
Producent: Pupkin Film
Logline: Iedere dag rijdt een 42-jarige man, met de naam Johan, 50 rondjes met zijn Citroën 2CV om het stadion van FC Barcelona, om de club geluk te brengen. Hoewel Johan geniet van zijn dagelijkse ritueel, ontdekken we al snel zijn eenzaamheid. Hij bloeit op als er onverwacht liefde op zijn pad komt door Paquita, een jonge vrouw die autoruiten wast.

Voor een volledig overzicht van recente toegewezen bijdragen klik hier.
Meer informatie: Nederlands Fonds voor de Film