International Emmy Award nominatie Robert de Hoog voor ‘Skin’

SKIN is een coproductie tussen de HUMAN en IJswater Films. De regisseur is Hanro Smitsman. Het is het speelfilmdebuut van zowel de regisseur als het veelbelovende acteertalent Robert de Hoog (20). Robert is genomineerd voor de indrukwekkende wijze waarop hij de hoofdpersonage Frankie neerzet.

SKIN speelt zich af in 1979 en vertelt het verhaal van een zeventienjarige jongen Frankie, die zich verzet tegen het trauma van zijn Joodse vader maar uiteindelijk niet weet te ontsnappen aan diens erfenis.

Robert de Hoog werd in 2008 al bekroond met het Gouden Kalf voor deze rol.
SKIN ontving de Movie Squad Award, een speciale prijs die door een jongerenjury wordt toegekend, werd genomineerd voor de Beeld & Geluid Award en is door diverse internationale film festivals geselecteerd.

Info: films@ijswater.nl
www.ijswater.nl