Nieuwe Oproep Steun voor Ontwikkeling MediaDesk

De twee oproepen zijn voor:

– Steun voor de Ontwikkeling van Audiovisuele Projecten (individueel project of pakket van projecten) – oproepnummer: 20-09
– Steun voor de Ontwikkeling van Interactieve Werken – oproepnummer: 21-09

Met Steun voor de Ontwikkeling van Projecten wil de Europese Commissie de ontwikkeling bevorderen van audiovisuele projecten die bestemd zijn voor de Europese en internationale markt. Met de Steun voor Interactieve Werken wil MEDIA tevens een brug slaan tussen de audiovisuele en de interactieve sector.

De oproep Steun voor de Ontwikkeling van Interactieve Werken is substantieel gewijzigd ten opzichte van eerdere jaren. De nadruk ligt op de samenwerking tussen de audiovisuele en de interactieve sector. Productiehuizen en gameontwikkelaars kunnen steun aanvragen voor de ontwikkeling van een interactief werk als aanvulling op een audiovisueel project in de categorieën fictie, creatieve documentaire en/of animatie. Voor de ontwikkeling van stand-alone games kan geen steun meer worden aangevraagd. Klik op de oproepen voor een uitgebreide samenvatting.  

De deadlines voor beide oproepen zijn: 28 november 2009 en 14 april 2010.

De Europese Commissie heeft de intentie de uitslagen van de 1e deadline bekend te maken in april 2010 en de uitslagen van de 2e deadline in september 2010.

Overweegt u een aanvraag in te dienen, neem dan contact op met MEDIA Desk Nederland, wij geven advies en begeleiding bij het aanvragen van steun.

MEDIA Desk Nederland – Jan Luijkenstraat 2 – 1071 CM – T 020-305 30 40 – F 020- 675 28 78
E info@mediadesknederland.eu – W www.mediadesknederland.eu