Aankondiging film/discussieavond D66 over filmbeleid in Amsterdam op 13 oktober

De filmindustrie is van groot belang voor Amsterdam. Niet alleen zorgt het voor werkgelegenheid op vele manieren, ook zorgen de opnames ervoor dat beelden van Amsterdam de hele wereld overgaan. Helaas is het voor filmmakers en aanverwante bedrijvigheid nog niet zo makkelijk om te werken in Amsterdam.

Om dit te verbeteren heeft D66 de notitie ‘Rol de rode loper uit voor film’ geschreven met een aantal concrete voorstellen. Het eerste voorstel, het instellen van een filmcommissioner, is inmiddels overgenomen door het College. Wij zijn hier erg blij mee, maar er kan nog veel meer gedaan worden!

Graag gaan we hierover met u in gesprek op een speciale filmavond met diner op dinsdag 13 oktober van 19:30-22:30 in SMART Project Space in Amsterdam-West. Onder andere Pieter Kuijpers, regisseur en producent van films als "Van God Los" en "TBS" vertelt over zijn ervaringen, er worden beelden vertoond en er is heerlijk eten.

Wij nodigen u hier graag voor uit! U kunt zich tot uiterlijk woensdag 7 oktober aanmelden via

D66@raad.amsterdam.nl

Hartelijke groet,

Petra Hoogerwerf, D66-Gemeenteraadslid, Woordvoerder Kunst&Cultuur en Economische Zaken.

Datum: dinsdag 13 oktober 19:30-22:30

Locatie: SMART Project Space, Arie Biemondstraat 101 (Amsterdam Oud-West, nabij WG-terrein)