NBF benoemt Willeke van Ammelrooy en Ot Louw tot erelid tijdens het Nederlands Film Festival

Het erelidmaatschap van de NBF wordt toegekend aan personen die van bijzondere en grote betekenis zijn geweest voor de Nederlandse film- en televisiewereld. Op dit moment telt de NBF zeven ereleden, waaronder Paul Verhoeven, George Sluizer en Louis van Gasteren. De afgelopen jaren is er echter niemand meer aan dit lijstje toegevoegd. Tijdens de Algemene Ledenvergadering in mei is besloten om Willeke van Ammelrooy en Ot Louw te benoemen als erelid, vanwege hun waardevolle bijdrage aan de Nederlandse filmwereld.

Willeke van Ammelrooy is al decennialang een van de belangrijkste filmmakers van Nederland en heeft onder andere voor haar rollen in ANTONIA en LIJMEN/HET BEEN een Gouden Kalf ontvangen. Ze heeft hiernaast in vele toneelstukken gespeeld en diverse films geregisseerd waaronder DE VLINDER TILT DE KAT OP.

Ot Louw is als filmeditor sinds jaar en dag een begrip in de Nederlandse filmwereld. Hij heeft vele succesvolle films gemonteerd waaronder IK OOK VAN JOU en KRUIMELTJE. Tevens heeft hij veel werk voor televisie gedaan, zoals de bekende series van Van Kooten en de Bie. Ot ontving voor zijn werk al verschillende belangrijke prijzen, zoals een Gouden Kalf en de cultuurprijs van de Gemeente Bussum.

Iedereen is van harte welkom, dus kom op 28 september samen met ons proosten op het erelidmaatschap van deze twee bijzondere collega’s!

Datum en tijd: maandag 28 september 2009 18:00-19:30
Locatie: Winkel van Sinkel Cocktaillounge, Oudegracht 158, Utrecht
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het kantoor van de NBF via nbf@nbf.nl en 020-6646588.