Beeld en Geluid lanceert clipdienst voor professionals

Dutchfootage.com biedt een uitgebreide selectie uit het archiefmateriaal van Beeld en Geluid. Typisch Nederlandse thema’s als het Koningshuis, water en Hollandse straattaferelen zijn uitgebreid aanwezig en beschikbaar om te downloaden in hoge resolutie. Naast historische beelden bevat Dutchfootage.com ook actuele thema’s zoals de Gaypride, Geert Wilders en het huwelijk tussen Prinses Maxima en Prins Willem Alexander. De collectie fragmenten en thema’s wordt doorlopend bijgewerkt en aangevuld met nieuw materiaal.

creatieve professionals
Dutchfootage.com richt zich op de creatieve industrie in binnen- en buitenland. Programmamakers, omroepen, reclamemakers, redacteuren en producers beschikken met Dutchfootage.com over een veelzijdige, gebuikersvriendelijke en snelle bron die direct voorziet in uniek beeldmateriaal uit het archief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Manager Broadcast Professionals, Michael Spendel: “Het archief van Beeld en Geluid is de audiovisuele schatkamer van Nederland. Voor ons is het eigenlijk heel logisch om de kroonjuwelen van de collecties op een directe en gebruikersvriendelijke manier beschikbaar te stellen aan de wereldwijde creatieve industrie. De toepassing van ons materiaal is denkbaar in zeer uiteenlopende nationale en internationale producties, van videoclips en reclames tot instructiefilms voor de medische industrie en bedrijfsfilms.”
geen beperkingen

Dutchfootage.com is een aanvulling op de bestaande dienstverlening voor professionals. Professionals die op zoek zijn naar zeer specifiek materiaal of op Dutchfootage.com geen geschikte fragmenten voor hun productie vinden, kunnen altijd terecht bij de afdeling Sales van Beeld en Geluid, waar medewerkers met veel kennis van de archieven dagelijks bereikbaar zijn.