de laatste dagen van Emma Blank wint prijs in Venetie

De nieuwe film van Alex van Warmerdam DE LAATSTE DAGEN VAN EMMA BLANK wint de prestigieuze prijs  "Label Europa Cinemas"  op Venice Days. Venice Days is een onafhankelijk onderdeel van het Venetië Film Festival in Italië.
De prijs werd, met behulp van het EU MEDIA programma, in 2003 ingesteld door het  “European réseau network of quality traders” en biedt financiële ondersteuning in distributie van films in bioscopen gedurende langere tijd. Aan de “Label Europa Cinemas” prijs is bovendien een “tweede” prijs van Technicolor verbonden: minimaal 5 copieën van de film worden gratis gemaakt voor de Italiaanse markt.
Alex van Warmerdam, die het Film Festival al had verlaten, keert vandaag terug naar Venetië. Samen met actrice Eva van Wijdeven, zal hij de prijs persoonlijk in ontvangst nemen.
In een groot landhuis wordt de zieke Emma Blank verzorgd door haar personeel: Haneveld het hoofd van de huishouding, Bella de kokkin, Gonnie de dienstmeid en Meier de knecht. In weerwil van haar wanhopig verlangen naar een liefdevolle verzorging ontpopt Emma zich als een ijzige dictator.