Speelfilm HET LEVEN UIT EEN DAG van regisseur Mark de Cloe geselecteerd voor internationaal film festival Rome

De film die gebaseerd is op de gelijknamige roman van A.F. Th van der Heijden maakt deel uit van het programma onderdeel EXTRA, dat plaats biedt aan originele en innovatieve speelfilms. Mark de Cloe heeft met deze zeer eigenzinnig vormgegeven film de programmeurs van het Internationaal Filmfestival in Rome duidelijk geïmponeerd en sluit zich hiermee aan bij de voorgangers die eerder in deze sectie schitterden; Thomas Wittenberg, James Marsch en Louise Michel.

HET LEVEN UIT EEN DAG is het speelfilmdebuut van Mark de Cloe, bekend van korte films als VALSE WALS en BOY MEETS GIRL STORIES. De Cloe wordt gezien als een groot talent en won eerder al vele internationale prijzen (o.a. Prix de Rome, Rockie Award, Nominatie Emmy Award). Het Rome International Film Fest nomineerde De Cloe in 2006 als “Most promissing director“.

In HET LEVEN UIT EEN DAG duurt een mensenleven slechts één dag. In deze wereld worden Benny en Gini zo verliefd op elkaar dat deze ene dag niet lang genoeg is. Er is een uitweg: als je naar de hel gaat, kom je terecht in een wereld waar men ongelimiteerd verliefd kan worden.  Benny en Gini bedenken een plan, maar dit is niet zonder gevaar. Zullen ze elkaar ooit weer zien in deze nieuwe wereld?

De rol van Gini wordt gespeeld door actrice Loïs Dols de Jong(18 jaar), voor wie HET LEVEN UIT EEN DAG eveneens haar filmdebuut is.  Haar tegenspeler is Matthijs van de Sande Bakhuyzen (DALTONS, AFBLIJVEN). Andere rollen zijn voor: Tygo Gernandt (VAN GOD LOS), Egbert Jan Weeber (ALIBI), Terence Schreurs (VER VAN FAMILIE) en Hadewijch Minis (MOORDWIJVEN, NADINE).

HET LEVEN UIT EEN DAG is geproduceerd door René Huybrechtse van Dutch Mountain Movies (DE DOMINEE, SHOUF SHOUF HABIBI) in co-productie met de NPS Televisie.                                           

HET LEVEN UIT EEN DAG is vanaf 3 september 2009 te zien in de Nederlandse bioscopen.
International Rome Film Festival, 15 – 23 oktober, 2009

www.romacinemafest.it