Festival Africa in the picture organiseert gratis openlucht filmvoorstellingen

De entree voor de voorstellingen is gratis, en de aanvang 21.00.

De volgende films zullen worden vertoond:

14 KILOMETROS – do 27 augustus – STADSDEEL ZEEBURG – Makassarplein
Twee broers uit Mali beslissen naar Europa te gaan met de hoop er een betere toekomst te hebben. Onderweg ontmoeten ze Violette die tracht te ontsnappen aan een gedwongen huwelijk. Ze beslissen de weg verder samen af te leggen… het begin van lange reis doorheen Afrika dat ons trio grotendeels te voet doorkruist, een ware uitputtingsslag…

I BRING WHAT I LOVE – Vrij 28 augustus – STADSDEEL OOST-WATERGRAAFSMEER – Boerhaaveplein – Vrij 4 september – STADSDEEL CENTRUM – Wittenburgerplein (Grote Wittenburgerstraat)Let op! Aanvang van voorstelling op WIttenburgerplein is 20:30 .
Senegalese pop sensatie Youssou NDour staat de afgelopen 20 jaar in de kijker als een wereldberoemde musicus. Op het hoogtepunt van zijn carrière, werd Youssou gefrustreerd door de negatieve perceptie van zijn islamitische geloof en maakte hij de cd Egypte, een diep geestelijk album gewijd aan een meer tolerante varient van de islam. De awardwinning film laat de moeilijke reis zien die Youssou moet ondernemen om zijn ware roeping waar te maken.

TERRA SONÂMBULA – Za 29 augustus – STADSDEEL WESTERPARK – Bioscoop Het Ketelhuis
Magische realistische film over de gevoelige Muidinga in het door oorlog verwoeste Mozambique. Muidinga vindt een dagboek naast een lichaam. Het is het verhaal van Farida die op een oud schip op zee woont en haar zoon zoekt. Muidinga is ervan overtuigd dat hij de verloren zoon in het dagboek is.

FRANÇAISE – Za 5 september – STADSDEEL SLOTERVAART – August Allebéplein
Sofia is een meisje van 10, geboren in Frankrijk uit Marokkaanse ouders. Als haar vader zijn baan verliest, wordt Sofia gedwongen met haar familie mee terug te keren naar Marokko maar voor Sofia is van terugkeer geen sprake. Zij is Française, Marokko is haar land niet! 8 jaar later na het behalen van haar diploma wil Sofia nog steeds terug naar Frankrijk. Maar kan dat nog?

Meer informatie op www.africainthepicture.nl.