GEVANGENEN VAN DE GROND Slotfilm Nederlands Film Festival

Hoe overleef je de donkere, Finse winter? In GEVANGENEN VAN DE GROND reizen we door Finland waar we  in karaoke bars en danszalen de melancholische levensverhalen van een rijke schakering aan mensen leren kennen. Terwijl zij troost vinden in de Finse tango die een onvervuld verlang bezingt, begint de sneeuw buiten langzaam te smelten. Zullen zij, als de zon eindelijk doorbreekt, het gelukkige land van hun dromen bereiken?

Stella van Voorst van Beest: ‘Ik ben zeer vereerd dat mijn film is uitgekozen als slotfilm. Het einde van een festival heeft iets feestelijks en iets weemoedigs. Net als een Finse tango eigenlijk.’

Stella van Voorst van Beest(1963) studeerde in 1994 af met de specialisatie documentaire regie/scenario en montage aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Zij regisseerde een drietal korte documentaires: DE PARAPLUFABRIEK (1999), FLATTENWIJKEN (2000-2004) en VARKEN (2002) en werkt daarnaast als editor. GEVANGENEN VAN DE GROND is haar eerste lange documentaire.

GEVANGENEN VAN DE GROND is een productie van Volya Films in coproductie met Cassette for timescapes en gesteund door het Nederlands Fonds voor de Film, het Vlaams Audiovisueel Fonds, het Rotterdam Media Fonds, de Rotterdamse Kunststichting, het Thuiskopiefonds en Flanders Image.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 23 september tot en met 2 oktober 2009. Voor meer informatie en voor kaartverkoop (vanaf 9 september): www.filmfestival.nl