Drie nominaties Lira Scenarioprijs 2009 bekend

De jury van de Lira Scenarioprijs 2009 bestaat uit Hedy d’Ancona (voorzitter), Jean-Pierre Geelen, Walter van der Kooi en Peter Römer. De bekendmaking van de winnaar en de uitreiking van de prijs vinden plaats op donderdag 10 september om 16.00 uur in het West-Indisch Huis te Amsterdam.

De nominaties
Maike Meijer en Margôt Ros voor Toren C (VPRO) – Een schurende satire, waarin leedvermaak strijdt met medelijden en plaatsvervangende schaamte het aflegt tegen absurdistische humor.

Dennis van de Ven, Jeroen van Koningsbrugge en Nico Dijkshoorn voor Draadstaal
(VPRO)
– Actuele en thematische satire in de vorm van korte, pakkende scènes.

Karen van Holst Pellekaan, Martin van Waardenberg en Johan Timmers voor Klein Holland (VPRO) – Maatschappijkritische satire waarin het ‘multicultureel drama’ met al zijn komische en ruwe kantjes wordt gepresenteerd.

Meer informatie is te vinden op www.lirascenarioprijs.nl. De Groene Amsterdammer is mediapartner van de Lira Scenarioprijs 2009.

De Stichting Lira is de auteursrechtenorganisatie voor makers en gebruikers van literaire, literairdramatische en andere teksten alsmede muziekdramatische werken. De stichting maakt naast haar eigen prijs ook de Woutertje Pieterse Prijs voor het beste oorspronkelijke jeugdboek, de Hanlo Essayprijs en De Gouden Strop voor het beste spannende boek mogelijk.

Voor de pers
Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviewverzoeken neemt u contact op met ‘Claire Beke – Communicatie in Cultuur’ 010 425 03 44 / beke@communicatieincultuur.com