De Beagle vaart opnieuw uit

De nieuwe Beagle vaart tien maanden lang over de wereldzeeën, op zoek naar de vraag of de mensheid de aarde aan het vernietigen is. De zeilclipper Stad Amsterdam is ingericht als televisiestudio annex laboratorium en vaart naar bedreigde gebieden, door windstiltes en orkanen en naar ongerepte natuur. Behalve biologe Sarah Darwin zijn de Belgische journalist en bioloog Dirk Draulans en de Nederlandse journalist Lex Runderkamp aan boord.

De clipper vertrekt op 28 augustus vanuit de haven van Oostende in België. Op allerlei plaatsen in de wereld stappen tijdelijke gasten aan boord, onder wie nog andere nazaten van Darwin, filosofen, kunstenaars en wetenschappers. Vanaf 13 september zijn de belevenissen van het schip en de bemanning op televisie te zien. De reis is op internet te volgen via www.beagle.vpro.nl.