IDFA op Pluk de Nacht

Gaza/Sderot werd specifiek voor internet gemaakt door een team van onafhankelijke filmmakers uit Palestina, Israel en Frankrijk. Gezamenlijk slaagden zij erin een baanbrekend en verrassend menselijk portret te maken van een regio gedomineerd door een voortslepend conflict.

Twee maanden lang filmden Palestijnse en Israelische filmploegen het dagelijks leven aan hun kant van de grens. Iedere 24 uur uploadden ze hun nieuwe mini-documentaire naar de website www.gazasderot.com, waar kijkers via een unieke interface hun eigen verhaal konden samenstellen. Op Pluk de Nacht zal de Franse webproducent Alexandre Brachet via een computer verbinding maken met de website van Gaza/Sderot en live een nieuwe versie van de film creëren.

Voorafgaand aan de vertoning zal de korte film Doel Leeft van de Nederlandse documentairemaker Tom Fassaert te zien zijn en zal Alexandre Brachet o.a. met hem in discussie gaan over de toekomst en mogelijkheden van online documentaires.

Debat en vertoning:
Woensdag 19 augustus, Studio K, Timorplein, Amsterdam
Het debat start om 19.30 uur.
De film start zodra het donker is, rond 21:30 uur.