Nederlandse speelfilm DE LAATSTE DAGEN VAN EMMA BLANK geselecteerd voor filmfestival Venice Days

Al twee maal eerder waren films van Alex van Warmerdam in Venetië te zien: op het film festival in Venetië in 1996 won DE JURK de FIPRESCI prijs van de Internationale Federatie van Filmcritici ter bevordering van filmkunst. In 1986 werd ABEL door het festival geselecteerd en eveneens bekroond met de Prijs van de Internationale Kritiek.
 
In DE LAATSTE DAGEN VAN EMMA BLANK wacht Emma, de zieke vrouw des huizes, op haar dood in een landhuis aan de rand van de duinen. Het verzorgen van Emma valt haar personeel zwaar. Emma ontpopt zich als een ijzige dictator wier wensen steeds absurder worden. Tot de dag dat haar bedienden zich tegen haar keren….

DE LAATSTE DAGEN VAN EMMA BLANK is geproduceerd door Graniet Film in co-productie met het Belgische La Parti. De sales is in handen van Fortissimo Films. De release in Nederland wordt verzorgd door A-Film Quality.

Venice Days, 3 – 12 september 2009
www.venice-days.com

DE LAATSTE DAGEN VAN EMMA BLANK
www.emmablank.nl