Nederlandse documentaire THE ONE ALL ALONE van Frank Scheffer geselecteerd voor het 66ste film festival in Venetië

In zijn documentaire onderzoekt Scheffer leven en werk van de Frans-Amerikaanse componist Edgard Varèse (1883-1965). Volgens Scheffer een visionair componist die als eerste op zoek ging naar het integreren van andere geluiden dan de gedefinieerde toonhoogten in de muziek. In THE ONE ALL ALONE onthult Scheffer het mysterie achter deze bijzondere alchemist in geluid.

THE ONE ALL ALONE is geproduceerd door Kasander Film in co-productie met de NPS. De documentaire is mede mogelijk gemaakt  door financiele ondersteuning van het Nederlands Fonds voor de Film, het Rotterdam Media Fonds, het CoBO Fonds en het Mediafonds (v.h. Stifo).

KASANDER FILM is een internationaal opererende filmproductiemaatschappij, opgericht door Kees Kasander met als doel het produceren van Europese crossover producties. Hij is met name bekend door zijn langdurige samenwerking met regisseur Peter Greenaway. Zijn laatste productie FISH TANK van regisseur Andrea Arnold ging in premiere op het film festival in Cannes 2009 en won daar de Jury prijs.

Venice International Film Festival
www.labiennale.org