Cathy Spierenburg treedt in nieuwe functie bij het NICAM

Spierenburg gaat bij het NICAM een project leiden dat in de vorm van een driejarige pilot de ontwikkeling van een nieuwe adviesservice voor ouders en opvoeders faciliteert. Een onafhankelijke redactie stelt geschiktheidadviezen samen voor bepaalde programma’s en geeft tips voor producten die bij een bepaalde leeftijd passen. Volgens Spierenburg is er een grote behoefte aan deze service. “Wij krijgen regelmatig vragen binnen van ouders die niet weten welke programma’s nu geschikt zijn voor hun peuters,” aldus Spierenburg. “Door een kinderprofiel in te vullen krijgen ouders nu een persoonlijk media advies.” Het NICAM wil met het project mediaopvoeding ondersteunen en bijdragen aan mediawijsheid.

Meer informatie is te vinden op de website van de publieke omroep.