Zomerprogrammering Holland Doc 24

Holland Doc 24 begint de week in het kader van Ode aan de stad met Eén land, twee koersen van Alexander Oey. De documentaire wordt uitgezonden op zaterdag 11 juli om 21.00 uur en daarna nog de hele week op verschillende tijdstippen.

Zondag 12 juli om 21.00 uur vertoont Holland Doc 24 de eerste vier delen van Welkom in Nederland van Michiel van Erp.

Dat imagebuilding een vak is, bewijst de film Our Brand Is Crisis, die maandag 13 juli om 21.00 uur wordt uitgezonden.

In Bonne en Wanda, Living and Loving In Alaska, is te zien hoe de hoop op een nieuw leven twee vrouwen naar het verre noorden van Alaska brengt. De 72-jarige Wanda en de 56-jarige Bonne willen opnieuw beginnen op een plek waar het verleden er niet toe doet en mensen geen vragen stellen. Het filmdebuut van journaliste Mare Pit wordt op dinsdag 14 juli om 21.00 uur vertoond.

De documentaire Spiral Galaxy, de Melkweg ontrafeld van Maarten Roos vertelt over de zoektocht naar onze plaats binnen het helaal. Verschillende Nederlandse wetenschappers vertellen hoe zij hebben gezorgd voor de eerste plattegrond van onze Melkweg. De documentaire wordt uitgezonden op woensdag 15 juli om 21.00 uur

Donderdagavond 16 juli om 21.00 uur op Holland Doc 24: Red Hot Chilli Peppers, a Dutch Connection. Tussen 1988 en 1992 volgde Bram van Splunteren de Red Hot Chili Peppers van dichtbij en maakte verschillende documentaires over de band. Deze documentaire is een twee uur durende compilatie van dit unieke materiaal.

De week wordt afgesloten met Een schitterend ongeluk met Oliver Sacks. De Britse neuroloog Oliver Sacks vergaarde wereldwijde bekendheid met zijn boek De man die zijn vrouw voor een hoed hield, waarin hij schrijft over de menselijke kant van neurologische aandoeningen. In Een schitterend ongeluk praat Wim Kayzer met de grondlegger van de ‘romantische neurologie’ over uiteenlopende onderwerpen.

Ode aan de stad: Van zaterdag 11 juli t/m 17 juli op Holland Doc 24