CARMEN VAN HET NOORDEN en HAPPY END in première op het Nederlands Film Festival

CARMEN VAN HET NOORDEN beleeft zijn première op donderdag 24 september in aanwezigheid van onder meer de acteurs Tygo Gernandt, Thom Hoffman en Sanguita Akkrum. De feestelijke vertoning van HAPPY END vindt plaats op zaterdag 26 september in aanwezigheid van de cast met onder meer Pierre Bokma, Catherine ten Bruggencate, Kitty Courbois en Edwin de Vries.

CARMEN VAN HET NOORDEN is geproduceerd door Fu Works (OORLOGSWINTER, ALLES IS LIEFDE, ZWARTBOEK), In-Soo Productions (SPION VAN ORANJE, EIS FREI, MADE IN KOREA) en de Belgische coproducent Mollywood. De film is mede tot stand gekomen met subsidie uit de regeling lange speelfilm en de suppletieregeling van het Nederlands Fonds voor de Film, het Rotterdams Media Fonds,  YourWorld en de Belgische Taxshelter. De filmmuziek is afkomstig van componist Perquisite (Pete Philly & Perquisite).

HAPPY END is geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama in coproductie met de NPS. De film kwam tot stand met subsidie uit de regeling lange speelfilm en de suppletieregeling van het Nederlands Fonds voor de Film, het CoBO-fonds en Stimuleringsfonds. Met LEEDVERMAAK (1989), zijn eerste film uit het drieluik, en BIJ NADER INZIEN (1991) won Frans Weisz een Gouden Kalf voor Beste Regie.

Benelux Film Distribution verzorgt de bioscoopdistributie van beide films. CARMEN VAN HET NOORDEN draait vanaf 24 september in de bioscoop. HAPPY END wordt op 1 oktober in de Nederlandse bioscopen uitgebracht.
 
Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 23 september tot en met 2 oktober 2009. Voor meer informatie en voor kaartverkoop (vanaf 9 september): www.filmfestival.nl.