Pluk de Nacht maakt openingsfilm bekend

Het festival gaat 6 t/m 15 augustus van start op het Stenen Hoofd aan het IJ. Hierna zal van 18 t/m 22 augustus, het Timorplein bij Studio K in Amsterdam Oost, omgetoverd worden tot een openlucht film festival. Op twee schitterende locaties in Amsterdam worden gedurende 15 dagen op een reusachtig filmscherm de beste nationale en internationale speelfilms, documentaires, korte films en animaties vertoond, die (nog) niet in Nederland in de bioscoop zijn uitgebracht. In de afgelopen vijf edities heeft Pluk de Nacht bewezen een vernieuwende programmering neer te kunnen zetten en bijzondere films bij een breed publiek te introduceren, met meer dan 15.000 bezoekers in 2008. Daarnaast is er de laatste jaren in toenemende mate aandacht voor andere, aangrenzende kunstvormen, zoals webkunst, filmmuziek en fotografie.

Openingsfilm – Autumn Ball
‘Autumn Ball’ is een fascinerende film, vol zwarte humor, waarin het jonge talent Veiko Õunpuu verschillende bewoners van een flatblok volgt in hun eenzaamheid. ‘Autumn Ball’ is zo deprimerend dat je erom kunt lachen. Deze film heeft op verschillende prestigieuze festivals gedraaid en wordt in Nederland uitgebracht door Mokum Filmdistributie en Pluk de Nacht.

De film draait vanaf 29 oktober in filmhuizen in Amsterdam, Nijmegen, Utrecht en Rotterdam.

Meer informatie op www.plukdenacht.nl.