Nieuwe jeugdserie voor de AVRO

In de nieuwe serie spelen vier tieners de hoofdrol. Hun leven verandert volledig als de opa van twee jongens in Mexico een Maya Codex vindt waarin voorspellingen staan over de veranderingen op aarde vanaf 2012. “Het wordt een intelligente en zeer spannende serie voor jeugd in de leeftijd 9+“, laat producent Johan Nijenhuis van NL Film & TV weten. Voor de Maya’s is 2012 een magisch jaar waarin er een cyclus van 26.000 jaar wordt afgesloten en er een nieuwe tijd begint. Dan zal er een grote verandering op aarde plaatsvinden. Maar wàt die verandering dan precies zal zijn, weet niemand zeker. Volgens sommigen daalt in 2012 de hemel op de aarde neer of raakt de aarde zodanig uitgeput dat zij ophoudt te bestaan.

De opnamen van de serie gaan op woensdag 8 juli van start. De serie wordt op locatie opgenomen in Nederland en Mexico. Het Museum Volkenkunde in Leiden zal een prominente rol spelen in de serie. 2012 Het jaar Nul wordt geproduceerd door Johan Nijenhuis en Alain de Levita (NL Film & TV). “Momenteel wordt er hard aan de scripts gewerkt en zijn we begonnen met het casten van de hoofdpersonages. De serie laat zich het best omschrijven als Q & Q voor een nieuwe generatie“, laten zij weten. 2012 Het Jaar Nul is vanaf zaterdag 10 oktober wekelijks om 19.25 uur te zien bij de AVRO op Nederland 3.