Vooraankondiging Paradisodebat 2009 – De kloof tussen Kunst en Politiek

Ieder jaar vindt tijdens de laatste dag van de Amsterdamse Uitmarkt een debat plaats over een actueel cultuurpolitiek thema. Dit jaar heeft het Paradisodebat als titel: DE KLOOF TUSSEN KUNST EN POLITIEK.

De wens tot versterking van de politieke en maatschappelijke betrokkenheid bij kunst, cultuur en erfgoed wordt ook in de kunstsector breed gedeeld. Over de gevolgen die dat zou moeten hebben voor het cultuurbeleid, lopen de meningen uiteen. Dit bleek onlangs ook weer bij de Boekmanlezing, uitgesproken door Carolien Gehrels, cultuurwethouder van de gemeente Amsterdam. Hoe kan het draagvlak voor de kunsten bij de politiek en daarmee in de samenleving worden vergroot? Door een andere wijze van beoordeling en toekenning van subsidies? Weg met de kunstraden en beoordelingscommissies? Leve de kunstschouwen?

Traditiegetrouw neemt een groot aantal cultuurwoordvoerders van de Tweede Kamer deel aan dit debat. Dit jaar treft u ook de cultuurwethouders van de vier grote steden aan.

Het debat vindt plaats op zondag 30 augustus 2009 om 16.00 uur.
Paradiso, Weteringschans, Amsterdam

 

Voor meer informatie zie de website van Kunsten ’92.