Nederlandse films geselecteerd voor internationaal filmfestival Karlovy Vary

In het "Variety Critics’ Choice: Europe Now!" programma op 5 en 6 juli presenteert European Film Promotion (EFP), in nauwe samenwerking met Variety, tien films van opkomend Europees talent. Vanuit Nederland neemt regisseur Noud Heerkens deel aan het programma met zijn debuutfilm LAST CONVERSATION.

LAST CONVERSATION (producent Holland Harbour Productions) werd in één take gefilmd met 25 camera’s. De hoofdrol wordt gespeeld door actrice Johanna ter Steege. De film beleefde zijn première op het International Film Festival Rotterdam 2009 en zal vanaf medio september in de Nederlandse bioscoop te zien zijn.

Voor verschillende programmaonderdelen van het festival in Karlovy Vary zijn zeven Nederlandse co-producties geselecteerd. FAREWELL (regie Tomas Donela, NL co-producent Jos van der Pal / AV Motion Pictures) wordt vertoond in het ‘East of the West – Works in Progress’ programma; FISH TANK (regie Andrea Arnold, NL co-producent Kasander Film) is te zien in ‘Open Eyes’; GIGANTE (regie Adrián Biniez Pauluk, NL co-producent IDTV / Motel Films) draait in het programma ‘Horizons’; COLORFIELD VARIATIONS (regie Různí RežiséÅ™i) is onderdeel van ‘2009: A Musical Odyssey, terwijl BORDER (regie Harutyun Khachatryan), LAILA’S BIRTHDAY (regie Rashid Masharawi, NL co-producent Sweetwater Pictures) en UNSPOKEN (regie Fien Troch, NL co-producent IDTV / Motel Films) alle drie te zien zijn in ‘Another View’.

Karlovy Vary International Film Festival, 3 – 10 juli 2009

www.kviff.com