Willemien van Aalst nieuwe directeur Nederlands Film Festival

Willemien van Aalst was de afgelopen vijf jaar Creative Producer van IDTV Docs. Daarvoor was zij werkzaam als senior organisatieadviseur bij Andersson Elffers Felix en als adjunct directeur van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA).

Willemien van Aalst over haar aanstelling: “Een droombaan in het hart van de Nederlandse film. Ik zie het als mijn belangrijkste taak de unieke positie van het Nederlands Film Festival als dé plek waar de Nederlandse filmwereld samenkomt en een breed publiek kennis neemt van de Nederlandse film in al zijn facetten, te verstevigen en toekomst proof te maken. Ik acht het van groot belang dat het Nederlands Film Festival een wezenlijke bijdrage blijft leveren aan het versterken van het Nederlands filmklimaat.”

Willemien van Aalst (1963), studeerde Theaterwetenschap, met specialisatie film en televisie, aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2004 is zij als Creative Producer verantwoordelijk voor IDTV Docs. Daarvoor werkte zij vier jaar bij organisatieadviesbureau Andersson Elffers Felix (AEF). In deze periode was zij vooral actief als interim manager, onder andere als projectleider van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR). Tussen 1988 en 2000 was zij werkzaam bij het International Documentary Film Festival Amsterdam als achtereenvolgens producent, zakelijk leider en adjunct directeur. Willemien van Aalst was lid van adviescommissies van ondermeer de Raad voor Cultuur, Nederlands Fonds voor de Film en de Gemeente Utrecht. Zij heeft in het verleden diverse bestuursfuncties vervuld.  Momenteel is zij voorzitter van de Stichting Internationaal Kamermuziek Festival Schiermonnikoog, bestuurslid van Stichting Cultuurlab (Pakhuis de Zwijger) en voorzitter van Documentaire Producenten Nederland.

Willemien van Aalst zal direct na afloop van de 29e editie van het Nederlands Film Festival, 23 september tot en met 2 oktober 2009, als directeur de leiding van het festival op zich nemen.
 

Zie voor meer informatie de website van de Nederlands Film Festival.