Nederlands Online Film Festival van start

Het NOFF is het virtuele festival waar korte films in de categorieën drama, documentaire, experimenteel en animatie tot 10 minuten vertoond worden. Voor de editie van dit jaar is er een speciale samenwerking opgezet tussen het NOFF en het digitale themakanaal Holland Doc 24.

Voor deze editie van het NOFF worden speciaal voor ingezonden documentaires twee nieuwe prijzen in het leven geroepen: de Holland Doc 24-Juryprijs en de Holland Doc 24-Publieksprijs. De prijzen worden toegekend aan de beste NOFF-documentaires van deze editie van het festival. De juryprijs is een workshop film maken naar keuze ter waarde van €1.500,-. De publieksprijs is een speciale DVD-box met alle winnaars van het Gouden Kalf voor beste documentaire. Beide winnaars zullen uitgezonden worden op het digitale kanaal Holland Doc 24.

Daarnaast maken alle inzendingen in de verschillende categorieën kans op de algemene NOFF jury- en publieksprijs. Aan beide prijzen is een bedrag verbonden van €2.500,-.

Alle prijzen worden bekendgemaakt en aan de winnaars uitgereikt op 1 oktober 2009, de laatste vertoningsdag van het Nederlands Film Festival, tijdens de Talkshow van Matthijs van Nieuwkerk.

Zie voor meer informatie de website van het Nederlands Film Festival.