10 Nederlandse korte films NPS KORT! 2008 vanaf 16 juli in de filmtheaters

De korte film is een bijzonder genre waarbij oorspronkelijkheid en focus van groot belang zijn. De lengte, maximaal 10 minuten, wordt eerder als bevrijding dan als beperking ervaren. Zowel filmmakers als producenten maken deze films met groot enthousiasme en die energie vertaalt zich jaarlijks in een fantastische oogst. Met recht verdienen deze filmpjes een roulatie in de filmtheaters.

De filmpjes zullen te zien zijn in Amsterdam (Het Ketelhuis), Amersfoort (De Lieve Vrouw), Arnhem (Focus), Den Bosch (Verkadefabriek), Den Haag (Haags Filmhuis), Deventer (Filmhuis De Keizer), Ede (Cinemec), Groningen (Images), Haarlem (Filmschuur), Maastricht (Lumiere), Nijmegen (Lux).
 
NPS KORT! 2008 wordt gedistribueerd door Van Liefland Distribution Services in opdracht van Filmfonds/in samenwerking met NPS.

Voor het volledige programma zie: www.cinema.nl/nps-kort.