Nederlandse speelfilm KAN DOOR HUID HEEN wint FIPRESCI-prijs

KAN DOOR HUID HEEN beleefde zijn internationale première tijdens het filmfestival in Berlijn (5 tot 15 februari 2009, programma-onderdeel FORUM) en werd onlangs als eerste Nederlandse speelfilm in twintig jaar geselecteerd voor het prestigieuze New Directors/New Films festival in New York. Met haar korte film DIALOOGOEFENING won Rots in 2005 een Gouden Kalf; IK ONTSPRUIT (2003) en SPEEL MET ME (2001) werden beide geselecteerd voor de Gouden Palm competitie voor korte films van het Internationale Film Festival in Cannes.  

Rots’ debuutfilm KAN DOOR HUID HEEN is een psychologisch drama met Rifka Lodeizen in de hoofdrol. Lodeizen speelt Marieke, een jonge vrouw die na een ongelukkig voorval haar leven in de stad ruilt voor de rust en stilte van het Zeeuwse platteland. Maar haar herinneringen laten haar niet met rust.

KAN DOOR HUID HEEN, met muziek van Dan Geesin, is geproduceerd door Hugo Rots en Esther Rots van Rots Filmwerk en Trent van NFI Producties, gecoproduceerd door de NPS, en mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Fonds voor de Film, het Stimuleringsfonds, het CoBO Fonds en het Rotterdams Fonds voor de Film.