Voorstelling ‘The Silent Army ‘

De film was afgelopen week te zien op het internationale filmfestival van Cannes en is een hermontage van "Wit Licht".

Theo van de Sande (in een interview met “movie2movie”): “De opzet en financiering was solide – dus het kon niet zo snel uit elkaar vallen – en ik vond het echt een heel goed script en een heel goed gegeven. Het gaat om een normaal persoon waar je je enorm goed mee kunt identificeren. Net als Marco’s (Borsato’s) personage staan we eigenlijk met zijn allen op een beetje een naïeve manier tegenover Afrika. Vervolgens wordt hij geconfronteerd met een veel grotere wereld dan hij ooit had kunnen bedenken. Hij had het wel kunnen bedenken, maar heeft dit nooit gedaan. Dit vond ik daarom een goede kans om een hele sterke film te maken. Ik vond het een erg internationaal gegeven, maar met een Nederlandse touch.”

Regisseur Jean van de Velde, producent Chris Brouwer en line producer Richard Claus zijn bij de viewing voor een nagesprek.

Reserveren is noodzakelijk en kan via de website: http://www.cinematography.nl
Tijd: 20.30 uur
Plaats: Studio K