Symposium Music@Games – New Developments in MultiMedia Music

De opkomst van de filmmuziek, nu 100 jaar geleden, markeert het begin van een nieuw muzikaal genre, dat we nu kennen als multimediale muziek. Door de explosieve ontwikkeling van onze audiovisuele cultuur is dit nieuwe genre in korte tijd uitgegroeid tot een vakgebied waarin alleen al in Nederland honderden componisten werkzaam zijn. Muziek is nu eenmaal niet weg te denken bij het televisie kijken, bij een bezoek aan het theater of aan de film, bij museumbezoek of bij het gamen -als jongste loot aan de stam.

Maar wat komt er bij multimediale muziek kijken? Wat kenmerkt het muzikaal idioom, en wat is er speciaal aan het vakgebied van de multimediale componist? Welke maatschappelijke, culturele en economische plaats neemt het multimediale muzikale vakgebied in, met name temidden van de andere creative industries?

Dit en meer wordt tijdens het Symposium Music@Games behandeld middels lezingen, discussies en verschillende presentaties van multimediaal werk. Tot de genodigden behoren componisten, regisseurs, producenten, intendanten, vertegenwoordigers van fondsen en diverse kopstukken uit de wereld van film, theater, games, kortom de creative industries. Music@Games is een gezamenlijk initiatief van Muziekinstituut MultiMedia (MiMM), Buma Cultuur en NLGD Festival of Games.

U kunt zich hier aanmelden voor het dagprogramma, het buffet en/of het avondprogramma.