Feestelijke Cineblend dinsdag 9 juni

De installatie, die tot en met 28 juni te zien zal zijn, is een coproductie tussen Beeld voor Beeld en Petersburg Project Space, in samenwerking met het Nederlands Filmmuseum. De installatie geeft aan de hand van bewerkt historisch filmmateriaal een beeld van de herkomstlanden van mensen in een veranderende stad. Nostalgische fragmenten en details uit een periode waarin men nog niet naast elkaar leefde. De toeschouwer/bezoeker treedt binnen in een imaginaire stadsbuurt: straatbeelden, huizen, winkels, bedrijfjes. Wat gebeurt er als we deze bouwstenen van de culturele diversiteit bij elkaar brengen in een samengesteld panorama? Onder invloed van migratie verandert de moderne stedelijke omgeving continu. Op de speciale Cineblend-avond, die de officiële opening van de tentoonstelling en tevens de informele opening van het Beeld voor Beeld festival markeert, zal er gepraat en gekeken worden naar die sterk veranderde stedelijke omgeving.   

Te gast zijn:
Nico de Klerk – filmhistoricus. Nico de Klerk werkt als onderzoeker bij het Filmmuseum, waar hij programma’s en workshops organiseert. Hij publiceert regelmatig in binnen- en buitenlandse tijdschriften en boeken. Van 1990 tot 1995 was hij redacteur van Skrien.
Karel Doing – filmmaker en beeldend kunstenaar, 1965, Canberra, Australië. Doing gelooft niet in de werkelijkheid zoals die ons wordt voorgeschoteld door de media ‘There’s something special about the ordinary’ is het motto van de film Images of a moving city, waarin ritmische beelden voorbijglijden van een auto, een metro, een markt en een fiets die door een plas rijdt.
Zbigniew Kosc – fotograaf, 1951, Gdansk, Polen. Doctor in de Sociale Psychologie, studeerde af in fotografie aan de Gerrit Rietveld academie. Leeft en werkt sinds 1977 in Amsterdam. Hij verbeeldt de grandeur van de monumentale architectuur in, wat hij vermoedt, het laatste stadium van hun bestaan. Kosc schetst een panorama van een absurde, nieuwe wereld op de resten van een eeuwenoud verleden.

Dinsdag 9 juni 2009
Petersburg Project Space
Frans de Wollantstraat 84 (10 minuten lopen van Tropentheater)
20.00 uur
Aansluitend: DJ’s Kazemat

Voor meer informatie: www.savan.nl/cineblend, www.petersburgprojectspace.org, info@savan.nl, 020-5688 520