Drie grote films geselecteerd

Sonny Boy
Regie: Maria Peters    
Scenario: Pieter van de Waterbeemd
Producent: Shooting Star Filmcompany
Omroep: KRO
Logline: Sonny Boy gaat over een waargebeurde liefdesgeschiedenis tussen twee gewone mensen: de oer-Hollandse Rika, moeder van vier kinderen en de 17 jaar jongere, Surinaamse Waldemar. Hun liefde weet bijna alle vooroordelen en tegenwerking van de buitenwereld te overleven, maar blijkt uiteindelijk niet bestand tegen de vernietigende kracht van de oorlog.

Tony Tien
Regie: Mischa Kamp            
Scenario: Mieke de Jong
Producent: Lemming Film
Omroep: NPS
Logline: De vader van het tienjarige jongetje Tony klimt op van kraanmachinist tot minister. Als gevolg raakt het huwelijk van zijn ouders in de problemen en zijn vader verlaat zijn moeder. Tony probeert alles om ze weer bij elkaar te krijgen. Zelfs het bellen van de Koningin.

Tirza
Regie: Rudolf van den Berg
Scenario: Rudolf van den Berg naar het boek van Arnon Grunberg
Producent: Fu Works Productions
Omroep: NPS
Logline: Ten einde raad gaat Jurgen Hofmeester op zoek naar zijn verdwenen dochter Tirza om tot een onthutsende confrontatie te komen met degene die zijn lievelingskind te gronde heeft gericht.

Een commissie, samengesteld uit adviseurs van het Nederlands Fonds voor de Film en een vertegenwoordiger van de omroepen,heeft unaniem uit 12 inzendingen gekozen. Telescoop is een project van De Publieke Omroep, het CoBO-fonds, OCW en het Filmfonds waarbij in één keer een substantiële realiseringsbijdrage wordt toegekend. Door het terugvallen van een Telescoopbijdrage uit 2007 is dit jaar voor de productie van drie films geld beschikbaar. Films die in het verleden voor Telescoop werden geselecteerd zijn Phileine zegt Sorry, Grimm, Nynke, De Grot, Minoes, De Dominee, In Oranje, Floris, Pluk van de Petteflet, Johan, Ik omhels je met 1000 armen, Nachtrit, Zwartboek, Alles is Liefde, Kicks, De Storm, Brideflight, Wit Licht, Joe Speedboot, Foeksia de Miniheks en Gijsbreght van Aemstel.

Voor meer informatie: Nederlands Fonds voor de Film
Jonathan Mees, communicatie
Telefoon: 020-5707681,
E-mail: j.mees@filmfonds.nl
www.filmfonds.nl